با ازدواج دختر و پسرای ایرانی، لوازم زندگی رو در قالب جهیزیه بصورت توافقی می خرن. اگه میخوای بدونی لیست جهیزیه داماد چیه و چطوری میتونن بهترین انتخابها رو داشته باشن، این مقاله رو از دست نده. البته اینو بدون، اطلاعاتی که اینجا آوردیم یک کلیت محض نیست. همیشه میگیم توافقیه! اما اینجا اون چیزی که فعلا در جامعه رایج تر هست رو می گیم.
آنچه در این مقاله می خوانید
بررسی لیست جهیزیه پسر
ازدواج اتفاق بزرگیه که سخنا و نقل قولای در طول تاریخ براش آوردن. مثلا گالیله درمورد ازدواج گفته:
بشر موجودی است اجتماعی و ازدواج عالی ترین وسیله ایجاد اجتماع است.
یکی از دغدغه های ازدواح هم تهیه جهیزیه هست که اینجا درمورد موضوع جهیزیه توسط دامادها صحبت کردیم. نکته اینجاست که الان دیگه لیست جهیزیه داماد خیلی دقیق و از پیش تعیین شده نیست. هر زوجی میتونن با توجه به نیازها و سلیقه خودشون، تصمیم بگیرن که چه وسایلی رو بخرن. بهتره که این موضوع رو توی جلسات خواستگاری مطرح کنن و با هم به توافق برسن.
در کل تهیه جهیزیه، یکی از دغدغههای اصلی زوجهای جوانه. بهتره که هر دو طرف با هم صحبت کنن و با توجه به شرایط مالی و سلیقه هایشون، یه لیست خرید مشترک تهیه کنن. مهمترین نکته اینه که هر دو نفر با هم راضی باشن و با همدیگه یه زندگی شیرین رو شروع کنن. به جای اینکه به دنبال خرید وسایل لوکس و گران قیمت باشیم، بهتره که روی چیزهایی که واقعا بهشون نیاز داریم، تمرکز کنیم.
لیست جهیزیه داماد در ایران
قدیم ها تو ایران، جهیزیه رو بیشتر برای عروس می خریدند و فکر می کردند که این کار وظیفه دخترخانمه. اما حالا که زندگی ها مدرن تر شده و آقایون هم تو کارای خونه شریک شدن، این رسم داره کم کم عوض میشه و خیلی از خانوادهها، آقا داماد رو هم تو خرید جهیزیه شریک میکنن.
چه وسایلی در لیست جهیزیه داماد قرار میگیرد؟
لیست جهیزیه پسر بسته به توافق خانوادهها و شرایط مالی هر خانوادهای متفاوته. اما معمولاً این وسایل جزو جهیزیه پسر حساب میشن:
- لوازم صوتی و تصویری: تلویزیون، سیستم صوتی و غیره
- فرش: فرش اتاق نشیمن و اتاق خواب
- سرویس خواب: تخت خواب، کمد لباس، پاتختی و غیره
- لوستر: لوستر برای اتاق نشیمن و اتاق خواب
- لوازم برقی: یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، جاروبرقی و غیره
- ابزار آلات: برای تعمیرات جزئی در خانه
- وسایل تزئینی: تابلو، گلدان، مجسمه و غیره
تو بعضی جاها، اگه دوتا طرف بخوان و احتیاج داشته باشن، ممکنه گوشی، مودم یا کامپیوتر هم به جهیزیه آقا داماد اضافه بشه. البته این دیگه سلیقه خودشون هست و اجباری نیست که حتما این چیزا تو جهیزیه باشه.
مقایسه لیست جهیزیه داماد در شهرهای مختلف ایران
تو بعضی جاها، از آقا داماد انتظار دارن که بیشتر تو خرج جهیزیه کمک کنه، ولی تو بعضی جاهای دیگه اینجوری نیست. اینکه داماد چه چیزایی باید بیاره، بستگی داره به اینکه خانوادهها چقدر پول دارن و تو چه شهری زندگی میکنن. مهمترین چیز اینه که دو تا خانواده با هم توافق کنن که چه چیزایی برای جهیزیه لازم هست.
نمونههایی از لیست جهیزیه پسر در شهرهای مختلف
- در تهران، لیست جهیزیه پسر معمولاً شامل لوازم صوتی و تصویری، فرش، سرویس خواب، لوستر و برخی لوازم برقی بزرگ مانند یخچال و فریزر هستش.
- در مشهد، به جز وسایل ذکر شده برای تهران، بعضی وقتا داماد موظف به تهیه مبلمان پذیرایی نیز میشه.
- در اصفهان، لیست جهیزیه داماد معمولاً شامل لوازم ضروریتر مثل سرویس خواب، فرش و لوازم برقی اصلی هست.
- در شیراز، لیست دقیق جهیزیه داماد به توافق خانوادهها بستگی داره و تنوع بیشتری در اون دیده میشه.
تفاوتهای سنتی در جهیزیه عروس و جهزیه داماد
قدیمها، جهیزیه عروس پر از چیزای مختلف بود. از ظرف و ظروف گرفته تا وسایل تزئینی و غیره، ولی آقا داماد معمولا چند تا وسیله بزرگ مثل یخچال و تلویزیون می آورد. لیست جهیزیه عروس رو یه جوری نشون میدادن که دختر چقدر ارزش داره، ولی جهیزیه داماد رو بیشتر برای این میاوردن که با هم زندگیشون رو شروع کنن.
تغییرات اخیر در لیست جهیزیه پسر
- حالا که دیگه مردا هم تو کارای خونه کمک میکنن و همه چی داره عوض میشه، انتظار داریم که آقا دامادها هم بیشتر تو خرید وسایل خونه شریک باشن.
- با این گرونی که راه افتاده، جهیزیه جمع کردن واقعا دیگه خیلی سخت شده. دیگه دوره جهیزیههای آنچنانی تموم شده. حالا جوونا بیشتر دنبال اینن که یه زندگی راحت و بی دغدغه داشته باشن. خودشون با هم میشینن و یه لیست کوچولو می نویسن و بر اساس اون خرید میکنن.
- دیگه جوونا مثل قدیم نیستن که همه چی رو طبق رسم و رسوم انجام بدن. خودشون با هم صحبت میکنن و تصمیم می گیرن چی بخرن و چی نه.
در کل توی دنیای امروز، مفهوم جهیزیه به سمت یه دیدگاه مدرن تر حرکت کرده. زوج های جوان به جای رقابت واسه داشتن جهیزیه ای کامل و گران قیمت، ترجیح میدن با هم مشورت کرده و وسایلی را خریداری کنن که برای زندگی مشترک اونها ضروری باشه.
برای لیست جهیزیه پسر چه بودجه ای لازم است؟
بودجه مورد نیاز برای تهیه لیست جهیزیه داماد به عوامل مختلفی بستگی داره، از جمله:
- هر چی وسایل گرون قیمت تر و پیشرفته تر باشن، بودجه بیشتری نیازهست.
- برای خونههای بزرگ تر، به وسایل بیشتری نیاز خواهید داشت.
- قیمتها در شهرهای مختلف و مناطق مختلف یک شهر کاملا متفاوته.
راهکارهایی برای کاهش هزینه های جهیزیه
تهیه جهیزیه یکی از هزینههای مهم در مراسم ازدواج هستش. پس با کمی برنامه ریزی و خلاقیت میتونید هزینه های این بخش رو به طور قابل توجهی کاهش بدید. در ادامه چند راهکار مفید واسه کاهش هزینه های جهیزیه در اختیارتون میزاریم.
لیست دقیق و اولویت بندی شده تهیه کنید
قبل از اینکه بری خرید، یه لیست درست و حسابی از چیزایی که واقعا بهشون نیاز داری بنویس. اون همه وسایل تزئینی که ممکنه بعدا اصلا به کارت نیاد رو ولش کن. اولویت بندی کن ببین کدوم وسیله برات واجب تره و بودجه ت رو روش خرج کن. مثلا یه لیست از وسایل آشپزخونه، اتاق خواب و پذیرایی درست کن و برای هر کدوم یه بودجه جدا بذار. اینجوری هم خریدای بهتری میکنی و هم پولت هدر نمیره. خلاصه اینکه قبل از خرید فکر کن و الکی خرج نکن.
خرید هوشمندانه
قبل از اینکه هر چیزی بخری، یه سرچ کوچولو توی اینترنت بزن و قیمتها رو توی مغازههای مختلف چک کن. تو این دوره زمونه، هرچیزی رو آنلاین میشه پیدا کرد و قیمتش رو با بقیه جاها مقایسه کرد. یادت باشه که فصل های تخفیف و حراج رو هم از دست ندی.
خرید دست دوم
یه راه خیلی خوب برای اینکه هزینههای جهیزیه کم بشه اینه که بری سراغ وسایل دست دوم. خیلی از این وسایل مثل نون تازه هستن و با یه قیمت خیلی بهتر از وسایل نو میتونی بخریشون. برای پیدا کردن این وسایل هم که جای نگرانی نیست. یه سر به سایتها و اپلیکیشنهای خرید و فروش بزن یا برو تو بازارچه های محل، مطمئن باش یه عالمه چیز خوب پیدا میکنی.
کمک گرفتن از دیگران
برای اینکه هزینه جهیزیه کم بشه، راههای مختلفی هست. یکی از این راهها اینه که از دوست و آشنا کمک بگیری. میتونی بهشون بگی که به جای اینکه برات کادو بیارن، یه تیکه از وسایل جهیزیهت رو بخرن.
سخن پایانی
تهیه جهیزیه دیگه مثل اون رسمی که تو قدیما بود، نیست. اضافه شدن لیست جهیزیه پسر، حالا شده یه فرصت خوب برای اینکه با همسرت یه خونه قشنگ و باحال درست کنین. با همدیگه تصمیم بگیرین چی بخرین و چی نه. اینطوری هم خونه تون قشنگ میشه، هم پولتون هدر نمیره و هم کلی خاطره خوب براتون می مونه.
منبع:
نظرات کاربران