لیسته
0

خرید 48 مدل بهترین مولتی متر دیجیتالی و کلمپی [دقیق] با قیمت ارزان

5/5 - (1 امتیاز)

مولتی متر ابزاری است که کمیت های الکتریکی مختلف را اندازه می گیرد. این دستگاه برای مهندسان و تعمیرکاران برق و الکترونیک، یک ابزار مهم است. پیشنهاد می کنیم برخی نکات ساده و کاربردی را در رابطه با خرید این وسیله کاربردی به خاطر داشته باشید.

مولتی متر چیست؟ چه کاربردی دارد ؟

مولتی متر وسیله ای است که کمیت های الکتریکی مختلف را اندازه می گیرد. این دستگاه برای مهندسان و تعمیرکاران برق و الکترونیک، یک ابزار مهم است. این دستگاه قابلیت اندازه گیری کمیت های مختلف را دارد، مانند ولت، آمپر، میلی آمپر، میکرو آمپر، تست دیود، تست اتصال و اهم. علاوه بر این، اکنون می توان خازن ها را با یک مولتی متر دیجیتال تست کرد. دستگاه های پیشرفته تر قابلیت اندازه گیری فرکانس و مقدار گرما را نیز دارند.

مولتی متر دیجیتال

نحوه استفاده و کار با مولتی متر چگونه است ؟

اندازه گیری ولتاژ

این دستگاه یک کاربرد مهم دارد، که آن این است که ولتاژ مستقیم و متناوب را اندازه گیری می کند. نحوه کار با این دستگاه، برای اینکه ولتاژ متناوب و مستقیم را اندازه گیری کند، بسیار آسان است. برای اندازه گیری، باید این وسیله به صورت موازی در مدار نصب شود. سپس باید کلید چرخشی دستگاه دیجیتال را در حالت ولتاژ بگذاریم، بعد سیم مشکی به ترمینال منفی و سیم قرمز به قطب مثبت باید وصل شود.

سلکتور مولتی متر، برای اندازه گیری ولتاژ مستقیم، باید روی نماد Vdc و برای اندازه گیری ولتاژ متناوب، باید روی نماد Vac قرار بگیرد. سپس دکمه پاور را بزنید.

اندازه گیری جریان

اندازه گیری جریان الکتریکی، رایج ترین کاربرد مولتی متر است. برای اندازه گیری جریان، مولتی متر را باید به صورت سری در مدار بگذاریم و کلید چرخشی را در حالت ولتاژ قرار دهیم. سپس سیم مشکی باید به ترمینال منفی و سیم قرمز باید به ترمینال mA یا A وصل شود. بعد از آن، برای روشن کردن دکمه ی پاور را بزنید.

دقت اندازه گیری این وسیله چقدر است ؟

تمامی دستگاه های اندازه گیری، حد مجاز خطا دارند، که به صورت درصد، نسبت به مقدار استاندارد بیان می شود. دقت دستگاه آنالوگ برای مولتی متر 3 درصد و برای دیجیتال 0.5 درصد است، که در مدل های پیشرفته کمتر است.

شایان ذکر است که کالیبره کردن دوره ای، دقت دستگاه را برای مدت طولانی تری تثبیت می کند.

انواع مولتی متر در بازار کدام است ؟

این وسیله دو نوع دارند: آنالوگ (عقربه ای) و دیجیتال (رقمی). نوع آنالوگ یا دستی اولین نسل از این دستگاه است که دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد، زیرا نوع دیجیتالی آن دقت بالاتری دارد.

مولتی متر بر اساس کاربرد، مدل های مختلفی دارد که عبارتند از: مدل های رومیزی و پرتابل ! بنا بر نیاز و نوع کار، می توان از هر کدام استفاده کرد، زیرا اساس کارکرد آنها یکسان است. همچنین نوع دیگری از دستگاه به نام مولتی متر کلمپی برای اندازه گیری آمپر بالا وجود دارد، که برای کاربردهای خاص استفاده می شود.

این دستگاه قابلیت اندازه گیری کمیت های الکتریسیته از قبیل اختلاف پتانسیل یا ولتاژ، مقاومت و جریان را دارد و به صورت رقم نشان داده می شود.

تفاوت مولتی متر دیجیتال با آنالوگ چیست؟

دستگاه‌های دیجیتال، متشکل از مدارهای الکترونیکی و پردازنده‌ های ساده ای هستند. این دستگاه برای اندازه گیری پارامترهای الکتریکی مناسب است. بعد از اندازه گیری، مقدار را با عدد به شما نشان می دهد. اما اندازه گیری پارامتر های الکتریکی با دستگاه های آنالوگ قدیمی، عقربه ای است. مهمترین تفاوت این دو دستگاه، در دقت اندازه گیری است. مدل های دیجیتالی، دقت بالاتری نسبت به مدل آنالوگ دارند.

مدل های دیجیتال، حتی گرانتر از مدل آنالوگ است، اما به دلیل کارایی، کاربردهای گسترده و به خصوص سادگی کار، طرفداران زیادی دارد.

نکات ایمنی که باید هنگام استفاده از مولتی متر بدانید چیست ؟

هنگام حرکت دادن دستگاه، مراقب باشید نیفتد و ضربه به آن وارد نشود. برای اینکه اختلاف پتانسیل یا ولتاژ دستگاه را اندازه گیری کنید، دستگاه را به موازات دو نقطه از مدار بگذارید.

مولتی متر را به صورت سری در مدار قرار دهید، تا جریان الکتریکی را اندازه گیری کنید. اگر می خواهید مقاومت الکتریکی را اندازه گیری کنید، ابتدا برق را قطع کنید تا به دستگاه آسیب وارد نشود. همچنین پیچ تنظیم صفر مدل آنالوگ بسیار حساس است، پس به آن دست نزنید زیرا دستگاه خراب می شود.

در لیست زیر انواع این وسیله در مدل های دیجیتال ، کلمپی ، فلوک و انبری وجود دارد. برحسب نیاز و بودجه مورد نظر می توانید از میان پرفروش ترین گزینه های زیر، بهترین مدل مولتی متر را بررسی ، انتخاب و خریداری کنید.

نظرات کاربران

  •  در صورتی که تجربه استفاده از محصولی را دارید ، برای سایر کاربران تجربه خود را به اشتراک بگذارید.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *